Online Profile Branding

We check your Profile & Optimize it

Bedrijfsvermeldingen Online

Verhoog je lokale online vindbaarheid

Word direct gevonden door jouw ideale klant

Online Profile Branding is onmisbaar voor elk lokaal opererend bedrijf.

Middels deze service zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf een goede en
betrouwbare online identiteit krijgt in de ogen van de klant én in de ogen van Google.

Wij zorgen dat je lokaal online goed en door iedereen gevonden wordt.

Online profile branding zit hem in de kracht van citaties. Lees hieronder verder meer over citaties.

Benieuwd wat het effect is van onze Online Profile Branding service?
Klik hier
voor het resultaat.

Wat is een Citatie?

RVM legt uit

Een citatie is een vermelding van jouw bedrijf op het internet. Het is een combinatie van:

 • bedrijfsnaam
 • adres
 • postcode
 • telefoonnummer en
 • websiteadres

Voor SEO zijn online bedrijfsvermeldingen een belangrijke factor bij het verbeteren van lokale zoekresultaten.

Waarom een Citatie?

Het is goed voor Google

Citaties blijft een belangrijk onderdeel van SEO voor lokale bedrijven. Dit dient correct te gebeuren. Indien het niet juist wordt uitgevoerd of op de ‘verkeerde’ plekken op het internet staat, kan dit juist in je nadeel werken. Google speurt namelijk het internet af en raadpleegt meerdere plekken om meer te weten te komen over een lokaal bedrijf. Eén van deze plekken zijn vermeldingen van jouw citatie op andere websites. Als de juiste informatie van jouw bedrijfsinformatie nauwkeurig en consistent op het internet is vermeld, is de kans groter dat Google jouw lokaal bedrijf als betrouwbaar en als een autoriteit beschouwd.

Is elke Citatie goed voor mij?

Lokale relevantie is belangrijk

Theoretisch kun je overal citaties van jouw bedrijf hebben op diverse websites op het internet, zogenaamde citatiebronnen. Een citatiebron met een mega trust factor (hoge domeinautoriteit) kan ontzettend veel bijdragen aan de rankings van jouw website. Echter, voor lokale bedrijven (o.a. MKB’ers) en bedrijven met meerdere locaties zijn ook lokale citatiebronnen ontzettend waardevol.

Voor goede ranking is en blijft betrouwbaarheid
en
autoriteit essentieel 
– River Vault Marketing

Onze Meerwaarde

Waarom kiezen voor RVM?

Grote bedrijven bieden dit aan onder meer via de “Profiel-check”. Zij ‘kiezen’ citatiebronnen o.b.v. hun eigen contractuele overeenkomsten en is daarom geen maatwerk. Verder, dien je (vaak) een life-time betaling te doen. Stop je met betalen van je maandelijkse contributie aan zulke bedrijven, dan zullen de citaties (vaak) ook verwijderd worden en loop je de kans je rankings positie te verliezen.

Daarentegen leveren wij maatwerk. RVM zorgt dat alleen de beste en meest relevante citatiebronnen specifiek voor jouw bedrijf worden gekozen i.p.v. algemene bulk citatiebronnen. Dit wordt handmatig uitgevoerd. RVM verzorgt, claimt en verifieert de citaties namens en voor jou waardoor jij te allen tijde eigendom hebt over de citaties. Dit betekent dat jij ze op elk gegeven moment kunt updaten/wijzigen. Wij vragen hier slechts een éénmalige vergoeding voor. Lees hier in onze blog meer over bedrijfsvermeldingen en over de kosten die je bespaart door voor onze eenmalige service te kiezen.

Lees hiernaast meer over de essentiële verschillen.

Grote bedrijven

 • Citaties zijn vaak algemeen
 • Geautomatiseerd systeem dat citaties distribueert aan hun eigen standaard netwerk
 • Vast doorlopend maandelijks bedrag
 • Stop je met betalen, dan is er geen garantie dat de citatie blijft, waardoor de kans bestaat dat het wordt verwijderd
 • Eigendom over de citaties ligt bij het bedrijf

River Vault Marketing

 • Maatwerk: specifieke citaties welke zowel locatie als niche relevant zijn
 • 100% handmatig
 • Vast, eenmalig bedrag
 • Wij berekenen geen doorlopend maandelijks bedrag
 • Eigendom over de citaties ligt bij jou

Onze Werkwijze

Algemeen

Op basis van de benodigde gegevens die jij ons verstrekt, zullen wij 100% handmatig citatiebronnen zoeken, verzorgen en claimen. Dit is in principe een éénmalig iets. Wijzigingen zullen alleen hoeven plaats te vinden zodra jouw bedrijf bijvoorbeeld verhuist en dus een ander adres krijgt. Dit kun jij zelf doen of later ook weer aan ons uitbesteden. In tegenstelling tot grote bedrijven hanteren wij dus geen life-time betaling. Zo werken wij niet: wij verrichten dit werk voor jou, daarna overhandigen wij alle gegevens aan jou, waardoor het jouw eigendom is en blijft en niet van RVM.

Quality first, quantity second – Earl Nightingale

Standard Operating Procedure: Online Profile Branding

Het opbouwen van citaties voor lokale bedrijven is een tijdrovend proces. Jaren ervaring heeft ons expert gemaakt op dit gebied in Nederland. Per project gaan wij secuur te werk.

 • Stap 1: Controleren verstrekte informatie

Op basis van de verstrekte informatie controleren we altijd of de verstrekte informatie accuraat en compleet is. Als we tegenstrijdigheden vinden tussen de door jouw geleverde informatie en wat er op het internet reeds te vinden is, nemen we altijd contact op om consistentie te bewerkstelligen – Consistentie is essentieel.

 • Stap 2: Controleren huidige citatiebronnen op het internet

Als wij citaties aanmaken, mogen er onder geen beding dubbele citaties op het internet staan. – Dubbele citaties op het internet zijn killing voor je rankings.

 • Stap 3: Creëren van een custom made Citatiebronnen-lijst

De in fase 2 aanwezige lijst wordt aangevuld met nieuwe citatiemogelijkheden. Deze lijst is maatwerk en wij kiezen zorgvuldig de citatiebronnen met betrouwbaarheid en welke voor jouw bedrijf relevant zijn. – Kwaliteit boven kwantiteit.

 • Stap 4: Bouwen van Citaties

Op basis van de custom made list vermelden wij jouw bedrijf handmatig op de geselecteerde citaatbronnen. Wij vermelden te allen tijde een zo goed mogelijk geoptimaliseerde citatie. – Hoe vollediger en uitgebreider de citatie is, hoe beter voor je rankings.

 • Stap 5: Sturen van een overzichtsrapport

Nadat we alle citaties handmatig hebben ingevoerd, sturen wij jou een compleet overzicht van alle citatiebronnen, dit overzicht bevat een lijst met:

 • Website-adressen/URL’s van de Citatiebronnen
 • De status van elke vermelding: goedgekeurd, in afwachting, al bestaand
 • Gebruikersnamen en wachtwoorden voor de sites, en eventuele opmerkingen
 • Dit rapport is specifiek voor jouw bedrijf en is jouw eigendom

FAQs

Online Profile Branding

If you can’t explain it simply, you don’t understand it well enough – Albert Einstein

De meest gestelde vragen aan ons

Hebben jullie inlog gegevens van mijn website nodig?

Nee. Voor deze service is dat niet nodig. Het is wel van belang dat jouw bedrijfgegevens correct vermeld staan op jouw website.

Kan ik mijn eigen e-mailadres en wachtwoord voor deze sites gebruiken?

Dat kan, alleen is dat niet verstandig. Onze standaard werkwijze is dat wij altijd vragen om een speciaal email account aan te maken voor ons waar wij toegang tot hebben (en jij uiteraard ook). Om de volgende twee redenen: dit email-adres zullen wij alleen gebruiken om citaties te kunnen aanvragen, claimen en verifiëren. Houd er rekening mee dat je spam kunt krijgen op dit account, om die reden raden wij dus aan om een speciaal e-mailaccount voor ons te creëren. Tevens is de betrouwbaarheid hoger van een bedrijfsemail adres dan bijvoorbeeld een hotmailemail adres. Dit vergemakkelijkt het proces om een citatie te verifiëren.

Hoe vindt RVM de juiste en beste citaties?

Dit is enerzijds op basis van ervaring en anderzijds gebruiken wij hier betrouwbare softwaretools voor om ons hierin te ondersteunen. Deze tools voorzien ons van potentiële plekken om citaties te plaatsen voor jouw bedrijf, echter bekijken we altijd handmatig welke uiteindelijk het beste is. Eveneens controleren wij handmatig de gegevens die jij ons verstrekt om ervoor te zorgen dat het accuraat en consistent is en we doen een zorgvuldige controle op elke citatiebron die we aanmelden om ervoor te zorgen dat we geen dubbele citaties op het internet hebben. Dit laatste is namelijk funest voor jouw rankings. Tot slot, updaten/verbeteren wij eventuele bestaande citaties die we tegenkomen.

Heb ik eigendom over de citaties?

Eigendom over de citaties ligt bij jou. Je krijgt na een maand een gedetailleerd rapport met alle gebruikersnamen en wachtwoorden voor alle citatiebronnen. Zou je achteraf aanpassingen behoeven, dan kun je dit zelf aanpassen, of uiteraard ook aan ons uitbesteden.  In verband met privacy en veiligheid raden wij je aan na het ontvangen van het overzichtsrapport de wachtwoorden zo spoedig mogelijk aan te passen.

Hoelang duurt het voordat mijn online zichtbaarheid verbetert?

Dit is de meest gestelde vraag als het gaat om SEO. Het antwoord is: dit verschilt per situatie. Google hebben wij uiteraard niet in de hand.  Google voert op periodieke basis (soms 6-10 weken, soms korter, soms langer) updates uit. Dus, wij raden aan om je verwachting in te stellen op 2 maanden voordat er een impact zichtbaar is, maar het kan dus ook sneller zijn, afhankelijk van wanneer de laatste update was.

Klopt het dat voor sommige citaties ik als bedrijf per telefoon (gebeld of sms) benaderd word?

Ja, dat klopt. Wij proberen jou zoveel mogelijk te ontlasten in dit proces. Echter, incidenteel kan de situatie voordoen tijdens het claimen en verifiëren van een citatie dat jouw bedrijfstelefoonnummer gebeld wordt of dat je een sms ontvangt om zeker te weten dat het klopt. Hierover zullen wij jou uiteraard tijdig van op de hoogte brengen. De belasting voor jou is in dit geval ongeveer 1 minuut in één hele maand.

Waarom doen jullie niet alle citaties in een dag, maar in een maand?

Simpel, dit is handwerk en kost veel tijd. Daarnaast is het ook heel onnatuurlijk om zoveel citaties te bouwen in zo’n kort tijdsbestek. Zodra Google onnatuurlijk gedrag waarneemt rondom een website werkt dat alleen maar in je nadeel.

Garanderen jullie dat alle citaties die jullie uitvoeren direct te zien zijn in de zoekresultaten van Google?

Nee, sorry dat kunnen we niet garanderen. Wij voeren al het werk uit, dat kun je zelf ook terugzien in het overzichtsrapport dat wij aan jou overhandigen, echter hebben wij Google niet in de hand. Sommige citaties zullen direct zichtbaar zijn, sommige na een paar dagen en anderen na enkele maanden. Het verschilt enorm. Over het algemeen, het is dus geen regel, geldt dat ongeveer 35% van de citaties ‘live’ zijn op het moment dat wij het overzichtsrapport toe sturen. Dit percentage zal met de tijd alleen maar toenemen. Google vraagt je immers altijd om geduld te hebben.

Wat als ik het RVM Supreme (SEO Campagne) pakket afneem, moet ik deze LITE Module er ook los bijkopen?

Bij het afnemen van ons RVM Supreme pakket zit citaties volledig bij de prijs inbegrepen en worden er geen extra kosten berekend. Het aantal citaties bij het RVM Supreme pakket bevat ook meer citaties dan de eenmalige LITE module.

Wat kost de Online Profile Branding LITE module?

Wij hanteren een eenmalig, vast tarief van €539,- (ex. BTW). Dit is velen malen voordeliger dan grote bedrijven die een doorlopend maandelijks tarief hanteren. Lees hier meer hoe je honderden euro’s bespaart door deze LITE module te kiezen i.p.v. een life time betaling te doen en vele malen duurder uit bent.

Voor een volledig overzicht van alle diensten en bijbehorende tarieven die River Vault Marketing aanbiedt klik hier.

Heb je een vraag over Online Profile Branding en kon je het antwoord hier niet vinden?

Vul onderstaand contactformulier in en stel je vraag over Online Profile Branding aan ons. Wij zullen binnen 3 werkdagen contact met je opnemen.

Verstuur vraag